';
logo_ajax_white_500x100
COMPONENTEN

Alle AJAX-componenten hebben een stijlvolle en tijdloze vormgeving en zijn beschikbaar in zwart of wit.

previous arrow
next arrow
PlayPause
Slider

Ajax FireProtect

Draadloze optische rookmelder met temperatuursensor

Als u niet beveiligd bent tegen inbraak, dan riskeert u uw eigendom. Als u niet beveiligd bent tegen brand, riskeert u alles!

De Ajax FireProtect is een optische rookmelder met een thermo-differentiale temperatuursensor. Bij rookontwikkeling en/of plotse temperatuurstijging wordt het akoestisch alarm geactiveerd (85 db), alsook een lichtsignaal, en wordt er een alarmmelding verstuurd naar de Ajax Hub. Bij de plaatsing van meerdere Ajax FireProtect kan u deze instellen dat ze met elkaar communiceren. Mocht er zich een incident voordoen in een ruimte die akoestisch te ver verwijderd is, wordt het alarmsignaal van de overige Ajax FireProtect eveneens geactiveerd. De rookmelder controleert zichzelf en wanneer er zich teveel stof heeft opgebouwd in de detectiekamer of de verbinding met de hub onderbroken wordt, ontvangt u hiervan een waarschuwing. Alle instellingen en controles worden uitgevoerd met de Ajax (web) app.

Indien u tevens een koolmonoxide-melder wenst die u waarschuwt wanneer er koolmonoxide gedetecteerd wordt, kan u beter kiezen voor de Ajax FireProtect Plus.

De Ajax FireProtect kan ook autonoom werken, zonder de Ajax Hub.

Alle Ajax-detectoren en -componenten zijn verkrijgbaar in zwart of wit en maken gebruik van de gepatenteerde Jeweller-technologie.

Beveiliging
De Ajax Hub en de Ajax FireProtect maken gebruik van en meerlagige verbinding als bescherming tegen het saboteren van de detector (tampering) en het verstoren (jamming) en/of wegvallen van het radiosignaal. Deze tweeweg-communicatie met geadresseerde detectoren garandeert de integriteit van het systeem. Elke datatransfer tussen de Ajax Hub en de detector wordt verstuurd in kleine data-pakketten. Deze data is versleuteld volgens een gepatenteerd algoritme, gebaseerd op de AES-technologie. Het ontcijferen van deze versleuteling vraagt dermate veel tijd en energie dat dit onbegonnen werk is.

De behuizing is beveiligd tegen sabotage en beschikt over een ingebouwde sirene voor rook- en/of brandalarm. De ingebouwde voeding (2 AAA-batterijen) hebben een levensduur van 4 jaar.

Duurzaamheid
Het is vrij eenvoudig om een netwerk te realiseren met een grote reikwijdte. Het wordt al moeilijker als men een betrouwbare verbinding moet garanderen. De hub van het Ajax-alarmsysteem haalt met een beperkt vermogen een maximum rendement uit het signaal.

Reikwijdte
De reikwijdte tussen de Ajax Hub en de detectoren bedraagt tot 2.000 meter in open ruimte of doorheen verschillende etages. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over de locatie van de detectoren.

In elk voorkomend geval analyseert het systeem de foutmelding en wordt er onmiddellijk een alarmsignaal uitgestuurd naar de gebruiker of de alarmcentrale.
Handleiding
Engelstalige handleiding & technische gegevens
INTERNATIONALE ONDERSCHEIDINGEN | 2017

Succes is een reis, geen bestemming.

U WIL IETS VRAGEN?

Wij contacteren u zo snel mogelijk.

Sekuur Belux is de officiële invoerder van Ajax Systems in Benelux. All rights reserved.

Ajax FireProtect