';
logo_ajax_white_500x100
COMPONENTEN

Alle AJAX-componenten hebben een stijlvolle en tijdloze vormgeving en zijn beschikbaar in zwart of wit.

previous arrow
next arrow
PlayPause
Slider

Ajax KeyPad

Draadloos toetsenbord met paniekfunctie

Een elektronisch codeklavier kan handig zijn in omgevingen waar meerdere personen het alarmsysteem dienen in/uit te schakelen. Ook wanneer u uw smartphone niet bij de hand heeft (of lege batterij), heeft u nog steeds toegang tot het alarmsysteem. Indien de ruimte waarin het codeklavier zich bevindt bewaakt wordt door een detector, kan een (regelbare) vertraging ingesteld worden die u toelaat om de code in te toetsen, zonder dat het alarm geactiveerd wordt. Dit geldt ook voor het verlaten van de ruimte.

De Ajax KeyPad is een draadloos toetsenbord dat oplicht bij aanraking van het scherm. Bij het inschakelen kan u kiezen om de detectoren in alle ruimtes of slechts deels te activeren. Zo kan u bijvoorbeeld ’s nachts de slaapkamer en badkamer niet inschakelen zodat u zich vrij kan bewegen in die zones. Het inschakelen geschiedt door het indrukken van één toets of een geheime code. De Ajax KeyPad beschikt tevens over een paniekfunctie waarbij een (stil) alarm wordt doorgestuurd naar de Ajax Hub en/of een meldkamer. Er is ook een ingebouwde beveiliging tegen het willekeurig ingeven van codes.

Alle Ajax-detectoren en -componenten zijn verkrijgbaar in zwart of wit en maken gebruik van de gepatenteerde Jeweller-technologie.

Beveiliging
De Ajax Hub en de Ajax KeyPad maken gebruik van en meerlagige verbinding als bescherming tegen het saboteren van de detector (tampering) en het verstoren (jamming) en/of wegvallen van het radiosignaal. Deze tweeweg-communicatie met geadresseerde detectoren garandeert de integriteit van het systeem. Elke datatransfer tussen de Ajax Hub en KeyPad wordt verstuurd in kleine data-pakketten. Deze data is versleuteld volgens een gepatenteerd algoritme, gebaseerd op de AES-technologie. Het ontcijferen van deze versleuteling vraagt dermate veel tijd en energie dat dit onbegonnen werk is. De behuizing is beveiligd tegen sabotage.

Duurzaamheid
Het is vrij eenvoudig om een netwerk te realiseren met een grote reikwijdte. Het wordt al moeilijker als men een betrouwbare verbinding moet garanderen. De hub van het Ajax-alarmsysteem haalt met een beperkt vermogen een maximum rendement uit het signaal. Hierdoor gaan de batterijen tot 7 jaar mee.

Reikwijdte
De reikwijdte tussen de Ajax Hub en de detectoren bedraagt tot 2.000 meter in open ruimte of doorheen verschillende etages. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over de locatie van de detectoren.

In elk voorkomend geval analyseert het systeem de foutmelding en wordt er onmiddellijk een alarmsignaal uitgestuurd naar de gebruiker of de alarmcentrale.
Handleiding
Engelstalige handleiding & technische gegevens
INTERNATIONALE ONDERSCHEIDINGEN | 2017

Succes is een reis, geen bestemming.

U WIL IETS VRAGEN?

Wij contacteren u zo snel mogelijk.

Sekuur Belux is de officiële invoerder van Ajax Systems in Benelux. All rights reserved.

Ajax KeyPad