';
logo_ajax_white_500x100
COMPONENTEN

Alle AJAX-componenten hebben een stijlvolle en tijdloze vormgeving en zijn beschikbaar in zwart of wit.

previous arrow
next arrow
PlayPause
Slider

Ajax LeaksProtect

Draadloze waterdetector

Jaarlijks worden er tientallen miljoenen euro’s aan kosten ten gevolge van waterschade. Overstroming, storm en hevige neerslag vormen niet de enige gevaren. Ook kleine, onontdekte waterlekken in de keuken of de kelder leiden vaak tot ernstige schimmelproblemen als ze niet op tijd worden opgemerkt.

De Ajax LeaksProtect controleert deze gevoelige ruimtes op het indringen van water. De 8 vernikkelde contactpunten registreren zelfs de kleinste hoeveelheid water, van een lek in de wasmachine tot een plotselinge stijging van het waterpeil in de kelder. Als de Ajax LeaksProtect water ontdekt, zendt hij direct een alarmmelding naar de gebruiker. Van zodra het waterpeil terug zakt, wordt de melding uitgeschakeld.

Alle Ajax-detectoren en -componenten zijn verkrijgbaar in zwart of wit en maken gebruik van de gepatenteerde Jeweller-technologie.

Beveiliging
De Ajax Hub en de Ajax LeaksProtect maken gebruik van en meerlagige verbinding als bescherming tegen het saboteren van de detector (tampering) en het verstoren (jamming) en/of wegvallen van het radiosignaal. Deze tweeweg-communicatie met geadresseerde detectoren garandeert de integriteit van het systeem. Elke datatransfer tussen de Ajax Hub en de detector wordt verstuurd in kleine data-pakketten. Deze data is versleuteld volgens een gepatenteerd algoritme, gebaseerd op de AES-technologie. Het ontcijferen van deze versleuteling vraagt dermate veel tijd en energie dat dit onbegonnen werk is.

De behuizing is beveiligd tegen sabotage en de ingebouwde voeding (2 AAA-batterijen) hebben een levensduur van 5 jaar.

Duurzaamheid
Het is vrij eenvoudig om een netwerk te realiseren met een grote reikwijdte. Het wordt al moeilijker als men een betrouwbare verbinding moet garanderen. De hub van het Ajax-alarmsysteem haalt met een beperkt vermogen een maximum rendement uit het signaal.

Reikwijdte
De reikwijdte tussen de Ajax Hub en de detectoren bedraagt tot 2.000 meter in open ruimte of doorheen verschillende etages. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over de locatie van de detectoren.

In elk voorkomend geval analyseert het systeem de foutmelding en wordt er onmiddellijk een alarmsignaal uitgestuurd naar de gebruiker of de alarmcentrale.
Handleiding
Engelstalige handleiding & technische gegevens
INTERNATIONALE ONDERSCHEIDINGEN | 2017

Succes is een reis, geen bestemming.

U WIL IETS VRAGEN?

Wij contacteren u zo snel mogelijk.

Sekuur Belux is de officiële invoerder van Ajax Systems in Benelux. All rights reserved.

Ajax LeaksProtect