';
logo_ajax_white_500x100
COMPONENTEN

Alle AJAX-componenten hebben een stijlvolle en tijdloze vormgeving en zijn beschikbaar in zwart of wit.

previous arrow
next arrow
PlayPause
Slider

Ajax MotionProtect Curtain

Bescherm uw eigendom aan de buitenzijde.

De MotionProtect Curtain gordijndetector detecteert zelfs de sluwste indringers. Het maakt niet uit hoe snel of traag de indringer zich voortbeweegt. Zodra hij zich in het gezichtsveld van de MotionProtect Curtain bevindt, vergelijkt de detector de signalen van de twee PIR-sensoren en wordt er, indien nodig, een alarmmelding verstuurt naar de Ajax Hub.
Wanneer een kat of hond de beschermde zone binnengaat, voert de detector een digitale kruiscorrelatie uit van de ontvangen signalen om dieren van mensen te onderscheiden en valse alarmen te filteren.

De Ajax MotionProtect Curtain zorgt ervoor dat indringers niet onopgemerkt in uw achtertuin of in de onmiddellijke nabijheid van uw huis kunnen komen. Van zodra een inbreker over het hek probeert te klimmen, zal de detector een alarmmelding versturen.

Bescherm uw eigendom aan de buitenzijde.
De Ajax MotionProtect Curtain is een passief infrarood (PIR) detector, type gordijndetector, die geschikt is voor binnen- en buitengebruik en bewegingen tot een afstand van 11 meter analyseert aan de hand van infrarode wijzigingen in het detectieveld. Indien er een persoon zich in het detectiegebied bevindt, resulteert dit in een verandering in het infrarode spectrum en dit zorgt op zijn beurt voor het verzenden van een alarmsignaal.

Gordijndetectoren beschikken over een aantal smalle detectievelden met een horizontale detectiehoek van 6° en een verticale detectiehoek van 90°. Hierdoor wordt als het ware een gordijn opgetrokken rond het te beschermen gebied. De ideale montagehoogte bedraagt 2,4 meter zodat dieren tot 80 cm worden genegeerd. De behuizing is stofdicht en waterbestendig waardoor sneeuw, regen of harde wind geen invloed hebben op de nauwkeurigheid van de sensor.

Het anti-maskingsysteem zorgt ervoor dat als de detector wordt gesaboteerd of afgeschermd, het apparaat onmiddellijk een alarmsignaal verstuurt.

Alle Ajax-detectoren en -componenten zijn verkrijgbaar in zwart of wit en maken gebruik van de gepatenteerde Jeweller-technologie.

Beveiliging
De Ajax Hub en detectoren maken gebruik van en meerlagige verbinding als bescherming tegen het saboteren van de detector (tampering) en het verstoren (jamming) en/of wegvallen van het radiosignaal. Deze tweeweg-communicatie met geadresseerde detectoren garandeert de integriteit van het systeem. Elke datatransfer tussen de Ajax Hub en de detector wordt verstuurd in kleine data-pakketten. Deze data is versleuteld volgens een gepatenteerd algoritme, gebaseerd op de AES-technologie. Het ontcijferen van deze versleuteling vraagt dermate veel tijd en energie dat dit onbegonnen werk is.

Duurzaamheid
Het is vrij eenvoudig om een netwerk te realiseren met een grote reikwijdte. Het wordt al moeilijker als men een betrouwbare verbinding moet garanderen. De hub van het Ajax-alarmsysteem haalt met een beperkt vermogen een maximum rendement uit het signaal. Hierdoor gaan de batterijen tot 3 jaar mee.

Reikwijdte

De reikwijdte tussen de Ajax Hub en de detectoren bedraagt tot 1.7000 meter in open ruimte of doorheen verschillende etages. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over de locatie van de detectoren.

In elk voorkomend geval analyseert het systeem de foutmelding en wordt er onmiddellijk een alarmsignaal uitgestuurd naar de gebruiker of de alarmcentrale.
Handleiding
Engelstalige handleiding & technische gegevens
INTERNATIONALE ONDERSCHEIDINGEN | 2017

Succes is een reis, geen bestemming.

U WIL IETS VRAGEN?

Wij contacteren u zo snel mogelijk.

Sekuur Belux is de officiële invoerder van Ajax Systems in Benelux. All rights reserved.

Ajax Motionprotect Curtain