';
logo_ajax_white_500x100
COMPONENTEN

Alle AJAX-componenten hebben een stijlvolle en tijdloze vormgeving en zijn beschikbaar in zwart of wit.

previous arrow
next arrow
PlayPause
Slider

Ajax REX

De Ajax ReX is een repeater die het communicatiebereik verdubbeld.

De Ajax ReX verdubbelt het signaalbereik van uw Ajax beveiligingssysteem waardoor het dekkingsgebied tot maximum 16 km² mogelijk uitgebreid. Deze bereikvergroter verbindt de aangesloten systeemapparaten waardoor de gebruiker ze op een aanzienlijke afstand van de Ajax Hub kan plaatsen – in een kantoor met meerdere verdiepingen, in een vrijstaande garage of in een grote productie-installatie.

De Ajax ReX fungeert als een betrouwbare koppeling tussen de Hub en Ajax-componenten. Afhankelijk van de vereisten kan men kiezen welke melders worden verbonden met de intelligente bereikvergroter. Het aantal aangesloten apparaten heeft geen invloed op de snelheid van de alarmmelding.

De installatie van reguliere bereikvergroters vergroot het risico dat het alarmsignaal tijdens de transmissie verloren gaat en dus de zwakste schakel wordt van het beveiligingssysteem. De Ajax ReX tilt de betrouwbaarheid en veerkracht van Ajax echter naar een nieuw niveau. Na de Hub is de ReX het tweede beslissingscentrum. Het integreert detectoren in een autonome groep binnen het systeem. Als de verbinding met de hub om een of andere reden wordt onderbroken, neemt ReX de controle over: het ontvangt een alarmsignaal van de detector en activeert de sirene om aandacht te trekken voor het incident en de inbreker af te schrikken.

Zo slim als de Ajax Hub

De ReX wordt gerund door het intelligente besturingssysteem Malevich. Dit besturingssysteem heeft zijn betrouwbaarheid al bewezen – het wordt gebruikt in Ajax-hubs en garandeert intussen de veiligheid van honderdduizenden locaties over de hele wereld. De mogelijkheden en de rol van de ReX zullen blijven toenemen door middel van de (gratis) OS Malevich-updates.

Klaar om aanvallen van indringers te weerstaan

De ReX is beveiligd tegen software- en hardwareaanvallen. Het OS Malevich-besturingssysteem met ReX is niet gevoelig voor virussen of exploits, waardoor storingen, als gevolg van aanvallen op de firmware, worden voorkomen. Het is onmogelijk om de ReX te hacken door het signaal te onderscheppen – de informatie die het apparaat ontvangt en verstuurt, is gecodeerd. Ook een plotselinge stroomonderbreking zal geen probleem zijn want de ReX beschikt over een krachtige ingebouwde batterij met een autonomie van 35 uur.

Installatie in 2 minuten

Om de Ajax ReX met het systeem te verbinden, scan je de QR-code, benoem je het apparaat en schakel je het in. Selecteer vervolgens eenvoudigweg de Ajax-apparaten die via de bereikvergroter zullen werken.

Alle Ajax-detectoren en -componenten zijn verkrijgbaar in zwart of wit en maken gebruik van de gepatenteerde Jeweller-technologie.

Beveiliging

De Ajax Hub en detectoren maken gebruik van en meerlagige verbinding als bescherming tegen het saboteren van de detector (tampering) en het verstoren (jamming) en/of wegvallen van het radiosignaal. Deze tweeweg-communicatie met geadresseerde detectoren garandeert de integriteit van het systeem. Elke datatransfer tussen de Ajax Hub en de detector wordt verstuurd in kleine data-pakketten. Deze data is versleuteld volgens een gepatenteerd algoritme, gebaseerd op de AES-technologie. Het ontcijferen van deze versleuteling vraagt dermate veel tijd en energie dat dit onbegonnen werk is.

Duurzaamheid

Het is vrij eenvoudig om een netwerk te realiseren met een grote reikwijdte. Het wordt al moeilijker als men een betrouwbare verbinding moet garanderen. De hub van het Ajax-alarmsysteem haalt met een beperkt vermogen een maximum rendement uit het signaal. Hierdoor gaan de batterijen tot 3 jaar mee.

Reikwijdte

De reikwijdte tussen de Ajax Hub en de detectoren bedraagt tot 1.7000 meter in open ruimte of doorheen verschillende etages. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over de locatie van de detectoren.

In elk voorkomend geval analyseert het systeem de foutmelding en wordt er onmiddellijk een alarmsignaal uitgestuurd naar de gebruiker of de alarmcentrale.
Handleiding
Engelstalige handleiding & technische gegevens
INTERNATIONALE ONDERSCHEIDINGEN | 2017

Succes is een reis, geen bestemming.

U WIL IETS VRAGEN?

Wij contacteren u zo snel mogelijk.

Sekuur Belux is de officiële invoerder van Ajax Systems in Benelux. All rights reserved.

Ajax Rex