';
logo_ajax_white_500x100
JEWELLER-TECHNOLOGIE

Ajax Systems ontwikkelde een draadloze technologie die zo betrouwbaar is als een bedrade verbinding.

Met de Jeweller-technologie van Ajax Systems geniet u dezelfde beschermingsgraad, volgens Euro-norm EN 50131-1 klasse 2, maar zonder de nadelen van een bedraad systeem die een complexe bekabeling en dure installatie vereist. En als er nadien extra ruimtes (zoals een garage of tuinberging) moeten worden toegevoegd, dient er geen fysieke verbinding te worden gemaakt met elke bijkomende component, want in een bestaand gebouw is dit niet altijd voor de hand liggend.
Stabiliteit
Om de stabiliteit van de verbinding te garanderen is de hub voorzien van twee antennes. De signaalsterkte wordt in real time gecontroleerd en in functie van het sterkste signaal wordt de keuze van de antenne bepaald. Deze extra voorzorgen garanderen een betrouwbare verbinding met de detectoren, zelfs in extreme omstandigheden.
Reikwijdte
De reikwijdte tussen de Ajax-componenten bedraagt tot 2.000 meter in open ruimte. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over de locatie van de detectoren. Het signaal is voldoende sterk om een betrouwbare verbinding te garanderen.
Duurzaamheid
Het is vrij eenvoudig om een netwerk te realiseren met een grote reikwijdte. Het wordt al moeilijker als men een betrouwbare verbinding moet garanderen. De hub van het Ajax-alarmsysteem haalt met een beperkt vermogen een maximum rendement uit het signaal. Hierdoor gaan de batterijen tot 7 jaar mee.
Nauwkeurigheid
De hub controleert ononderbroken de verbinding met de verschillende componenten. Deze tweeweg-communicatie met geadresseerde detectoren garandeert de integriteit van het systeem. Wanneer het signaal met een of meerdere detectoren verstoord wordt, reageert de hub door onmiddellijk een alarmsignaal uit te sturen.
Automatische updates
De Ajax hub detecteert, download en installeert automatisch de meest recente software-updates. Van zodra het Ajax alarmsysteem voor de eerste maal in dienst wordt gesteld, onderhoudt het zichzelf en hoeft u zich hierover geen zorgen te maken. Bij elke update ontvangt u hierover een melding via de app, alsook een e-mailbericht met de details van de aanpassingen.
Versleuteling
Elke datatransfer, tussen de hub en de componenten of tussen de componenten en de cloud, wordt verstuurd in kleine data-pakketten. Deze data is versleuteld volgens een gepatenteerd algoritme, gebaseerd op de AES-technologie. Het ontcijferen van deze versleuteling vraagt dermate veel tijd en energie dat dit onbegonnen werk is.
Flexibiliteit
Het gebruik van slechts een frequentie is onvoldoende voor een betrouwbaar alarmsysteem. Om die reden maakt Ajax gebruik van verschillende golflengtes voor de onderlinge verbinding tussen de componenten. Indien een storing op een welbepaalde frequentie wordt vastgesteld, schakelt het systeem onmiddellijk over op een andere golflengte. Bij storing op verschillende golflengtes, wordt er onmiddellijk een alarmsignaal verstuurt.
Veiligheid
De hub en de detectoren maken gebruik van en meerlagige verbinding als bescherming tegen het saboteren van de detector (tampering) en het verstoren (jamming) en/of wegvallen van het radiosignaal. In voorkomend geval analyseert het systeem de foutmelding en wordt er onmiddellijk een alarmsignaal uitgestuurd naar de gebruiker of de alarmcentrale.
INTERNATIONALE ONDERSCHEIDINGEN | 2017

Succes is een reis, geen bestemming.

U WIL IETS VRAGEN?

Wij contacteren u zo snel mogelijk.

Sekuur Belux is de officiële invoerder van Ajax Systems in Benelux. All rights reserved.

Jeweller-technologie